Baggrund

YOU RUN Copenhagen opstod ud fra en ambition om at skabe et anderledes velgørenhedsløb, hvor det er muligt at stå op for en sag man selv vælger og dermed virkelig løber for noget, der betyder noget for den enkelte.

Det er en helt ny måde at tænke velgørenhedsløb, så opgaven var at få udviklet løbet fra bunden og på den ene side sørge for, at løbet blev interessant for hundredevis af løbere, og samtidig sikre, at YOU RUN Copenhagen fik en klar profil af at være et anderledes velgørenhedsløb.

Indsats

I partnerskab med teamet bag YOU RUN udviklede vi et koncept, der satte den enkelte løber mere i fokus op til løbet:

Hver løber fik sin egen løberside som en underside til YOU RUNs hjemmeside, hvor det var muligt at skrive opdateringer om både løbetræning og indsamling op til løbsdagen. Supportere kunne donere penge til den enkelte løbers indsamling direkte på siden og skrive opmuntrende kommentarer.

Vi gjorde det endvidere muligt at løbe som både enkeltperson og som hold, da løb for mange er en social aktivitet, og særligt nye løbere, har glæde af at have nogen at løbe sammen med.

Vi udviklede også et ugentligt træningsforløb i samarbejde med professionelle løbetrænere fra Running26 for at skabe mere “klubfølelse”, så YOU RUN differentierede sig fra mange typiske motionsløb, der kun eksisterer “på dagen”.

Endelig satte vi stort fokus på at hver løber var vigtig, ved at skabe et opmuntrende emailflow, der roste og anerkendte forskellige indsamlingsmål og milepæle. Som en overraskelse på løbsdagen, kunne vi belønne alle løbere med en unik medalje med indgraveret navn og startnummer.

Resultat

YOU RUN Copenhagen blev afviklet for første gang d. 3. maj 2014 i bragende solskin og med super god stemning. Mere end 1400 løbere deltog og samlede over 1,3 millioner ind til velgørenhed ved at løbe for deres sag.

Udover det flotte indsamlingsresultat viste den efterfølgende evaluering, at 88 % af de adspurgte deltagere synes YOU RUN havde levet op til eller overgået deres forventning.

Endnu vigtigere; 93 % ville anbefale en ven eller kollega at løbe YOU RUN!